”ПРАЗНИК ЛАБУДОВА – ЦВРКУТ ЗЕМУНА” НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ

09. јун 2016.

 
Поводом обележавања Светског дана животне средине – 5. јуна, у организацији Градске општине Земун у петак, 10. јуна на Летњој позорници земунског кеја одржана је манифестација под називом ”ПРАЗНИК ЛАБУДОВА – ЦВРКУТ ЗЕМУНА”.
 
Фестивал који слави природу и дечију радост отворила је начелница Управе градске општине Земун Наташа Ђукић и том приликом рекла да је земунска обала Дунава на којој се јато лабудова пре неколико година настанило, симболично и реално постало место окупљања свих генерација, где родитељи, деца, старији суграђани и млади посматрају ове прелепе птице и проналазе мир.
 
”Јато лабудова на земунском кеју припада свима нама и зато је овај фестивал музике, плеса, игре и едукације посвећен управо њима. Општину Земун воде одговорни људи, који успешно решавају свакодневне проблеме грађана, као и комуналне проблеме на територији целе општине. Tакође препознаjемо значај заштите животне средине и активно учествујемо у очувању природе и природних лепота Земуна, јер смо то дужни да чинимо због свих будућих генерација”, истакла је Наташа Ђукић.
 
У програму фестивала су учествовала деца из вртића ПУ ”Др Сима Милошевић” – ”Мала сирена” и ”Врапче”, ученици ОШ ”Лазар Саватић”, ОШ ”Бранко Пешић”, ОШ ”Мајка Југовића”, ОШ ”Светозар Милетић”, ОШ ”Петар Кочић” и Музичке школе ”Коста Манојловић”, као и Балетска музичка играоница ”Јована”, Театар ”Земун”, Школа салсе ”Baila conmigo” и Спортски клуб ”Ритам”. Разноврстан музичко-сценски и едукативни програм у радости дечије игре привукао је велики број посетилаца Земуна, који су овом приликом и сами били сведоци колико општина Земун афирмише пројекте који су везани за заштиту и очување животне средине.
 
Начелница Управе Наташа Ђукић нагласила је да је програм осмислила општина Земун уз активно учешће и подршку деце из земунских вртића и школа и да је циљ да ова манифестација постане традиционална и да на један весео и занимљив начин промовише нову туристичку атракцију Земуна.
 
Догађају су присуствовали члан Привременог органа градске општине Земун Ненад Врањевац, секретар Марко Јанковић, помоћник председника Општине Милан Милисављевић и многобројни грађани.
 
naslovna festival labudova
 
foto 1 festival labudova
 
foto 2 festival labudova
 
foto 3 festival labudova
 
foto 4 festival labudova
 
foto 5  festival labudova
 
foto 6 festival labudova
 
foto 7 festival labudova