POZORIŠNA PREDSTAVA PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA U OŠ ”SVETISLAV GOLUBOVIĆ MITRALJETA”

29. septembar 2017.

 
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić pozdravio je učenike Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, koji su 29. septembra imali priliku da u holu škole u okviru projekta prevencije vršnjačkog nasilja, pogledaju predstavu Udruženja građana ”Čiča Mičino pozorište” pod nazivom ”Ko se lema drugare nema”. Ovaj projekat sprovode Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun i Policijska stanica Zemun i do sada su je pogledali učenici nižih razreda osnovnih škola ”Branko Radičević” i ”Boško Palkovljević Pinki”.
 
”Kažu da lepa reč gvozdena vrata otvara. To dobro znamo mi stariji. Veoma nam je važno da to i vi zapamtite i tako se i ponašate. Nikada nemojte da učinite drugima ono što ne biste voleli da neko uradi vama. Gradska opština Zemun je uvek bila i biće uz vas da vam obezbedi najbolje uslove za školovanje, da vam nabavi modernu opremu za učenje, uredi učionice, fiskulturne sale i parkove za igru. Da biste bili bezbedni u školi o vama brinu vaši učitelji i nastavnici, ali i naši drugari iz policije. Kada se završi današnji program slobodno im priđite i pitajte ih sve što želite. Oni su tu zbog vas.
Želim vam da se lepo družite i učite, kako bi vam đačko doba ostalo u lepoj uspomeni”, rekao je predsednik Dejan Matić.
 
Ovu predstavu će imati priliku da pogledaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije opštine, počev od 15. septembra, pa do kraja decembra 2017. godine, a do sada su imali priliku da je vide učenici nižih razreda svih osnovnih škjola u Batajnici. Predstava je avantura-mjuzikl edukativnog karaktera, orijentisana na borbu protiv nasilja.
 
Učenici su posle predstave dobili edukativni materijal i rasporede časova, koje su za njih pripremili Policijska stanica Zemun i Gradska opština Zemun.