ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ И САРАДЊИ

12. децембар 2019.

 

У оквиру 47. скупштине Сталне конференције градова и општина у Сава Центру, 11. децембра, одржана је церемонија уручења Меморандума о разумевању и сарадњи. Меморандум су потписали председник Градске општине Земун Дејан Матић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, шеф мисије Савета Европе у Београду Тобиас Флесенкемпер, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији амбасадор Сем Фабрици и генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић.

Овим је потврђена друга фаза заједничког пројекта ЕУ и Савета Европе које су Градској општини Земун доделиле пакет подршке за унапређење функције управљање људским ресурсима под називом ”Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи” за период од новембра 2019. до марта 2021. године.

Основна тема 47. скупштине СКГО је ”Међуопштинска сарадња – пут ка даљем јачању локалне самоуправе”.

Градоначелник Града Београда професор др Зоран Радојичић обратио се уваженом скупу истакавши важност сарадње са Сталном конференцијом градова и општина и представницима Европске уније, у експертској размени искустава како бисмо нашли најбоља решења за развој градова и општина, проширили међународну сарадњу и усвојили примере добре праксе.

У радном делу Годишње скупштине Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије председник Градске општине Земун Дејан Матић је учествовао у гласању за избор органа СКГО.