ПОСЕТА ИНКЛУЗИВНОМ ЦЕНТРУ „МЕСТО СУСРЕТА” У ЗЕМУН ПОЉУ

26. август 2015.

 
Члан Већа општине Земун Владимир Костић и одборник СО Земун Ђорђе Дукић посетили су инклузивни центар „Место сусрета” за подршку деци и породици у Земун Пољу, чији је оснивач удружење грађана „Ево Рука“. Градска општина Земун подржала је овај пројекат на основу Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Земун за 2015. годину.
 
„Подржавајући овај пројекат општина Земун је показала да препознаје значај нових услуга у области бриге о деци са сметњама у развоју. Желимо да допринесемо скретању пажње на проблеме ове популације и да истовремено олакшамо родитељима обављање свакодневних активности и послова. То је значајан корак ка стварању инклузивног друштва, социјализацији и осамостаљивању деце и младих са сметњама у развоју и доказ друштвено одговорног понашања“, истакао је Владимир Костић.
 
Идеја за покретање оваквог центра произашла је из потребе за организацијом квалитетних садржаја за децу којој је неопходна додатна подршка у образовању и укључивању у све аспекте живота. Како би деци и породицама била обезбеђена што квалитетнија и свеобухватнија подршка, Удружење „Ево Рука“ покренуло је први локални инклузивни центар “Место сусрета” који ће, поред активности намењених деци, нудити и низ корисних активности за ширу заједницу.
 
„Пре две године покренули смо кампању за инклузивни центар „Место сусрета“ у Земун Пољу, за децу која лети, за време распуста, немају где да проводе време. Општина Земун је ове године подржала наш пројекат, и то је за нас велика ствар“, изјавила је Ана Кнежевић, председница Удружења „Ево Рука“.
 
„Ево рука“ је удружење које окупља децу углавном школског и предшколског узраста из Земуна и Новог Београда и у свом раду редовно подржава 50 породица. Активности овог удружења усмерене су ка пуној интеграцији деце и младих са сметњама у развоју и стварању друштва које, уз развијене мере подршке, помаже сваком појединцу који се нађе у неравноправном положају.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2