ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

07. децембар 2017.

 
Чланови Већа Градске општине Земун Стеван Родић и Владимир Стојковић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Жељко Радошевић и подсекретарка Секретаријата за привреду Града Београда Маја Бајагић посетили су домаћинство пољопривреног произвољача из Батајнице Бранислава Ћулума.
 
Барнислав Ћулум је један од пољопривредника са територије Градске општине Земун, који је у оквиру подстицајних мера Града Београда, добио трактор и тиме обновио механизацију.
 
Само у овој години пољопривредни произвођачи из Земуна, по основу јавног позива и конкурисања су добили још један трактор, противградну мрежу, пластеник и систем за наводњавање.
 
По речима члана Већа ГО Земун Стевана Родића, домаћинство породице Ћулум је прави пример како држава подстиче развој индивидуалне пољопривредне производње. Он је истакао и да Општина Земун, током читаве године води бригу о пољопривредним произвођачима, обавештавајући их о свим погодностима које нуди град Београд и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
 
Представници Општине, Министарства и града Београда су разговарали са окупљеним пољопривредницима и обавестили их о мерама које држава предузима у развоју пољопривреде, које све подстицаје могу да очекују у 2018. години, нарочито у делу средстава која их очекују из фондова Еврпоске уније.