ПОДРШКА МУЗИЧКОМ ОПИСМЕЊАВАЊУ МАЛИШАНА

28. фебруар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић је 28. фебруара посетио вртић ”Оаза” у којем се реализује пројекат Музичке радионице ”Знање је имање”, кантауторке Мари Мари. Овај пројекат Удружења грађана ”Музиколада” се од 2017. године одржава у земунским вртићима Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”.
 
Пројекат има за циљ подстицај дечијег стваралаштва, развој музикалности, моторичких функција, развој креативности, као и стицање нових знања и вештина. Радом са децом развија се и дикција, гласовни апарат, слух. Деца се музички описмењују, ослобађају треме и кроз игру испољавају своје ”скривене” таленте.
 
”Градска општина Земун је са задовољством подржала овај пројекат који на један свеобухватан начин утиче на подстицај стваралаштва и правилан развој деце. Наставићемо да подржавамо сличне пројекте, како би заједно са другим институцијама пружили најбоље услове и програме за развој наше деце, наше будућности. Реакције деце, родитеља и васпитача су нас охрабриле да и у овој години реализујемо пројекат ове Музичке радионице”, рекао је председник Матић.
 
Ауторка пројекта Мари Мари je истакла да је специфичност програма то што у фокус ставља развој моторике, која је занемарена у време модерне технологије.
 
Завршетком овогодишњег циклуса радионице деца ће бити спремна да концертом на Летњој сцени Гардош, снимањем и извођењем ауторске композиције покажу шта су научили и тако отворе сезону манифестације ”Лето на Гардошу 2018” и концертом позову публику да ужива у ”театру на отвореном”.