ПОДЕЛА КАНТИ ЗА РЕЦИКЛАБИЛНИ ОТПАД У АЛТИНИ

29. фебруар 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и директор ЈКП ”Градска чистоћа” Марко Попадић са сарадницима 29. фебруара учествовали су у акцији бесплатне поделе плавих канти за одлагање рециклабилног отпада домаћинствима у насељу Алтина.

Током викенда биће подељено око 500 канти за потребе одлагања отпада за рециклажу, а у плану је да се у наредних неколико месеци подели 26 хиљада канти у Земуну.

”Данашња акција има за циљ да укаже на значај рециклаже и колико је важно да наши суграђани стекну навику да одвајају отпад. Корист од рециклаже је многострука. Она доприноси одржању обновљивих извора енергије и штеди државне ресурсе. Није лако усвајати нове навике, али морамо се понашати одговорно према генерацијама које долазе и показати им како се са бригом односимо према свом дому. Свакодневно смо на терену. Све оне суграђане које не затекнемо код куће обавестићемо накнадно да у земунском погону Градске чистоће могу преузети канту. Спроводећи јединствену политику Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина и надаље ћемо организовати акције које у први план стављају заштиту и очување животне средине”, рекао је председник Матић, који се том прилико захвалио ЈКП ”Градска чистоћа” на квалитетној сарадњи у свим досадашњим заједничким акцијама.

У наредном периоду плаве канте за отпад намењен рециклажи добиће индивидуална домаћинства у свим земунским насељима. Власници домаћинстава која добију канте у обавези су да их оставе испред своје капије сваког другог понедељка почев од 6.30 часова. У плаве канте се одлаже само рециклажни отпад, попут флаша, алуминијумских лименки, картона, тетрапака и новина.