„ОТВОРЕНИ ДАН“ НА АЕРОДРОМУ „БАТАЈНИЦА“

03. октобар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 1. октобра традиционалној манифестацији „Отворени дан“ на војном аеродрому Батајница, која се одржава по четврти пут. Овогодишњи „Отворени дан“ посвећен је породицама припадника Бригаде, малишанима из основних школа као и свим љубитељима војног ваздухопловства и војне технике.
 
„Овај дан припадници војске посветили су својим суграђанима, као и грађани њима. Дружење са војском даје нам патриотски осећај, а поред тога има и друштвени значај, јер смо имали задовољство да се упознамо са животним и радним условима у којима припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране извршавају своје задатке.
Данас смо били у прилици да изблиза видимо ваздухоплове, наоружање и опрему у саставу бригаде. Надам се да су наши најмлађи суграђани добили мотивацију да једног дана и они полете као чувари нашег неба“, рекао је Матић.
 
Отварање програма било је резервисано за падобранске демо-скокове припадника Специјалне бригаде са заставама Републике Србије и Војске Србије. У програму су, поред припадника 204. ваздухопловне бригаде учествовали и припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, 126. бригаде ВОЈИН, припадници Специјалне бригаде и Центра за летна испитивања са аеродрома Батајница, као и Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ са солистима.
 
Заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде, пуковник Жељко Билић изразио је задовољство „Отвореним даном“, истакавши да је циљ манифестације постигнут.
 
„Данашњи догађај потврђује да наш народ воли авијатичаре и ваздухопловство. Приказали смо технику којом Бригада располаже и заиста нам је драго што смо имали оволико гостију са којима су се дружили наши пилоти“, изјавио је Билић.
 
„Отвореном дану“ присуствовали су потпредседник Народне скупштине Републике Србије Верољуб Арсић, бригадни генерал Душко Жарковић, заменик команданта РВ и ПВО, представници Контроле летења Србије и Црне Горе СМАТСА доо, наши параолимпијци, ученици и наставници, званице из јавног и културног живота и бројни грађани.
 
„Отворени дан“ се реализује са циљем приказа обучености припадника РВ и ПВО и Војске Србије за извршавање задатака из додељених мисија и промоције Војске Србије кроз директан контакт са грађанима, а традиционално је посвећена ученицима основних и средњих школа, као и широј јавности.
 
насловна
 
од1
 
од2
 
од3
 
Od4
 
od5