ОТВОРЕНА ПРИСТУПНА САОБРАЋАЈНИЦА МОСТУ „МИХАЈЛО ПУПИН” ОД ОВЧАНСКОГ ДО ПАНЧЕВАЧКОГ ПУТА

28. децембар 2015.

 
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, градоначелник Београда Синиша Мали и потпредседница Владе Зорана Михајловић свечано су данас отворили северну приступну саобраћајницу мосту „Михајло Пупин”, која спаја Овчански и Панчевачки пут.
 
Испред општине Земун отварању је присуствовао председник општине Дејан Матић.
Премијер Алексндар Вучић је истакао да сваки нови пут много значи не само за развој Београда већ целе Србије.
 
„Ово је најбољи ауто-пут са шест трака који имамо. Направили смо и најбоље одводне канале, а посађено је и пет хиљада стабала дуж пута што говори да смо се потрудили да пут изгледа импресивно. И што је најбитније, пројекат није каснио ни дана и тако ћемо и наставити у 2016. години“, нагласио је Александар Вучић.
 
Амбасадор НР Кинe Ли Ман Чанг је истакао да овај пројекат резултат сарадње Кине и Србије, да је ово тек почетак и да ће бити још заједничких пројеката и захвалио Влади Србије што је дала велико поверење кинеским компанијама.
 
Потпредседница Владе Зорана Михајловић је нагласила је да завршетак Пупиновог моста и приступних саобраћајница значи више фабрика, радних места и инвестиција, као и да је важно да су на овом пројекту радиле домаће компаније и да је овде сваког дана радило више од 600 радника.
 
Градоначелник Синиша Мали је захвалио Влади Србије и премијеру Вучићу што су заједничким радом успели да испуне обећање дато кад је Пупинов мост пуштен у саобраћај, што је показало да када се заједно ради не постоји реч немогуће.
 
Отварањем приступне саобраћајнице завршен је цео пројекат изградње моста „Михајло Пупин” са приступним путевима у дужини од 21 километар. Завршетком целе приступне саобраћајнице мосту транзит ће бити измештен из центра Београда, а она ће, са по три саобраћајне траке, повезати Београд на правцу од Зрењанинског до Панчевачког пута. Реч је о деоници од Овчанског до Панчевачког пута, која обухвата и мост преко пруге, дужине 544 метара, као и мост преко канала Себеш, дужине 120 метара, укупне дужине око 4,3 километара.
 
Отварању ове приступне саобраћајнице присуствовао је и амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби и велики број грађана овог дела града.
 
насловна
 
Мост 1
 
Мост 2
 
мост 3