ОТВОРЕН ВРТИЋ „ОАЗА“ У ОКВИРУ „ЕЛЕКТРОНСКЕ ИНДУСТРИЈЕ“

06. септембар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Синиша Мали обишли су 6. септембра новоизграђени дечји вртић „Оаза“, који се налази у кругу фабрике „Електронска Индустрија“ на Батајничком друму у Земуну.
 
Догађају су присуствовали и директор Агенције за инвестиције и становање Лука Петровић , руководство Градске општине Земун, секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић и директорка ПУ „Др Сима Милошевић“ Јасмина Боуали Станојковић са сарадницима.
 
Простор у оквиру некадашње фабрике „Електронска Индустрија“, који годинама није био у функцији, пројектован је и изграђен наменски за потребе предшколске установе. Зграда је затворена 1995. и као вртић више није коришћена, а сада је враћена првобитној намени. Простор је адаприран, а отварањем овог вртића обезбеђено је око 300 нових места за малишане првенствено из Земун Поља, насеља „13 мај“ и Батајнице.
 
„Општина Земун је једна од општина са највећим бројем деце на листи чекања у Београду, а сада активно решавамо тај проблем како у наредних неколико година ниједно дете не би чекало на место у вртићу. Улажемо велики труд како бисмо у свим деловима општине обезбедили подједнак квалитет живота и показали да водимо рачуна о добробити породице, јер су деца и млади наша будућност. У наредном периоду у плану је завршетак изградње још једног вртића на Алтини и постављање једног монтажног вртића, што ће обезбедити још 400 нових места, и око 40 нових радних места за васпитаче“, изјавио је председник Матић и најавио да ће ускоро у Угриновцима бити отворен нови вртић, и то у адаптираним просторијама дома културе.
 
Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да се нада да ће до краја године, а најкасније до краја мандата ове градске власти у потпуности бити решен проблем недостајућих места у вртићима.
 
„Сигуран сам да ће деца у њему уживати и квалитетно проводити своје време. На нама је да наставимо да градимо нове објекте, па ћемо тако у наредном периоду отворити вртиће у Овчи и Алтини. Посебно ми је драго то што се и приватни вртићи отварају широм града, а до сада је у такве установе уписано више од пет и по хиљада деце“, рекао је градоначелник.
 
Објекат је изграђен 1980. године заједничким средствима ОСИЗ-а и „Електронске индустрије”, али се, због смањеног броја деце, од 1995. није користио као вртић, већ га је фабрика користила за своје потребе. Простор је након исељења „Електронске индустрије”, уз одговарајућу санацију и опремање, приведен намени.
 
Отварањем овог вртића површине 2.160 квадрата, значајно се проширирују капацитети ПУ „Др Сима Милошевић“, с обзиром да је у претходној години у Земуну недостајало око 1.300 места, а ове године ће тај број бити вишеструко мањи.
 
naslovna
 
vrtic1
 
vrtic2
 
vrtic3
 
vrtic4