OTVOREN NOVI KLUB ZA STARIJE SUGRAĐANE U BATAJNICI

14. februar 2018.

 
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali 14. februara otvorili su Dnevni centar i klub za starije ”Petar Ružić” u Batajnici.
 
U srdačnom razgovoru sa korisnicima kluba, čelnici su istakli da je poboljšanje životnog standarda starijih sugrađana jedan od prioriteta opštine Zemun i grada Beograda u koje spada i kvalitetnije iskorišćeno slobodno vreme u namenskim klubovima.
 
”Budući da je prostor kluba u Bežanijskoj ulici mali za održavanje svih radionica koje stariji sugrađani nameravaju da osnuju, kao i da je udaljen onima koji žive u perifernim delovima opštine, Gradska opština Zemun je na incijativu penzionera ustupila Gerontološkom centru Beograd, odnosno Radnoj jedinici Dnevni klubovi i centri adekvatan prostor u Batajnici. Novi klub za starije sugrađane predstavlja znak pažnje i zahvalnosti za razumevanje, strpljenje i podršku za sve ono što su pružili u ostvarenju ciljeva, a to je vraćanje opštine Zemun i grada Beograda na put privrednog rasta, novih investicija, što je garant kvalitetnijeg života svih nas”, rekao je Matić.
 
Gradonačelnik Siniša Mali je podsetio da je u poslednje četiri godine otvoreno osam klubova za starije, kao i da ih u ovom trenutku u Beogradu ima 28.
 
”Potrudićemo se da iskoristimo svaki slobodan prostor da otvoramo nove klubove, poput ovog. Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom i brigom o svim kategorijama stanovništva”, rekao je gradonačelnik Mali.
 
Klub za starije ”Petar Ružić” u Batajnici je mesto gde će sugrađani moći da se dodatno edukuju, razonode, vežbaju i druže.
 
Događaju je prisustvovala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić i rukovodstvo Gradske opštine Zemun.