ОСВЕШТАНА СПОМЕН ЧЕСМА У БАТАЈНИЦИ

20. април 2015.

 
Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац у батајничком насељу Економија 1, присуствовао је освештању спомен чесме посвећене деци страдалој у НАТО бомбардовању на територији Републике Србије. Чесма је подигнута под покровитељством председника општине Земун, а на иницијативу Удружења ”Покрет за развој Батајнице”.
 
Том приликом председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац је рекао да је подигнута чесма симбол мира, слоге и будућности коју градимо, не заборављајући кроз шта смо све прошли као народ.
 
Венце на спомен чесму положиле су многобројне делегације чиме је одата пошта свој деци страдалој у градовима Србије – Београду, Бујановцу, Варварину, Владичином Хану, Врању, Ђаковици, Куршумлији, Липљану и Мурину у Црној Гори.
 
Представници Војске Србије, Српске православне цркве и других верских заједница, представници удружења, јавни радници и многобројни грађани поклонили су се сенима страдале деце.
 
У пригодном делу програма, између осталих, наступили су и песник Љубивоје Ршумовић, појац Љубомир Манасијевић и прослављени командант војне јединице која је 1999. године оборила ”невидљиви” авион НАТО алијансе Золтан Дани.
 
1
 
2
 
3
 
4