ОПШТИНСКА – 46. СМОТРА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

26. април 2015.

 
Под покровитељством општине Земун – Савета градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима и Ауто-мото савеза Србије (АМСС), а у организацији Ауто-мото клуба ”Јединство”, 26. априла 2015. године, одржана је 46. општинска смотра ”Шта знаш о саобраћају”.
 
У Основној школи ”Светозар Милетић”, на овогодишњој смотри, 152 ђака из 13 основних школа са подручја општине Земун, радило је тестове о познавању саобраћајних прописа и показало своју спретност у вожњи бицикла на полигону.
 
Манифестацију је отворио председник Скупштине општине Земун и председник Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима Ненад Врањевац.
”Општина Земун у континуитету ради да повећању нивоа безбедности у саобраћају. Едукација је примарни фактор којим постижемо жељене резултате, а то је смањити негативну статистику и заштитити животе свих учесника у саобраћају. Такмичење ‘Шта знаш о саобраћају’ је прилика да направимо пресек стања, и да енергију у даљем раду усмеримо на теме где су ђаци показали најмање знања.”, истакао је Врањевац и захвалио се Секретаријату за саобраћај Града Београда који је део средстава од наплаћених новчаних казни на територији Београда усмерио ка локалним саветима за безбедност саобраћаја.
 
Вредне награде које је обезбедила општина Земун, најбољим такмичарима уручио је председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац и највио да општина Земун настављајући да ради у области безебдности у саобраћају покреће литерарни и ликовни конкурс на тему саобраћајне безбедности у свим основним школама, и то ће бити још један позив да ђаци уче, поделе своје знање са вршњацима, наставницима и родитељима, али и нова прилика да буду награђени за свој труд.
 
Таблет рачунаре за прва три места у групи “Б” освојили су Павле Смиљанић, Мирко Крунић и Медлин Робинсон. Екипне награде освојили су тимови школа “Светозар Милетић”, “Мајка Југовића” и “Соња Маринковић”.
 
У групи “Ц” Никола Стојановић, Алекса Вишњић и Алекса Деља освојили су прва три места и вредне награде-таблет рачунаре. Екипно у овој групи најбољи резултат освојиле су школе “Соња Маринковић”, “Светозар Голубовић-Митраљета” и “Гаврило Принцип”.
 
У генералном пласману најбоље резултате су постигле екипе школа “Соња Маринковић”, која је за прво место добила видео-пројектор, док су друго и треће место заузеле “Светозар Милетић” и “Мајка Југовића”.
 
У појединачној конкуренцији победници су били Павле Смиљанић, ученик ОШ “Светозар Милетић” и Никола Стојановић и Алекса Вишњић из ОШ “Соња Маринковић”.
 
”Шта знаш о саобраћају” одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.
 
naslovna sta znas o saobracaju
 
foto 1 sta znas o saobracaju
 
foto 2 sta znas o saobracaju