ОПШТИНА ЗЕМУН У БРАТСКОМ КРАЊУ

05. децембар 2016.

 
Поводом Празника Града Крања, 3. децембра, делегација Градске општине Земун, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине Марко Јанковић, боравила је у том братском граду.
 
Поред Свечане академије и различитих пратећих манифестација, значајно место заузела је изложба ”Сусрет” под покровитељством Општине Земун, на којој се са 17 слика представила земунска уметница Марија Бајић. Поред њених слика, публика у Крању ће све до 5. фебруара 2017. године уживати и у монументалним платнима сликара Косте Брадића.
 
Слика ”Сусрет” поклоњена је Граду Крању у знак пријатељства и свих будућих заједничких догађаја од општег интереса.
 
Председник Скупштине Ненад Врањевац, на отварању изложбе истакао је важност сарадње у свим областима живота, а култура и уметност су мостови којима се повезујемо разумевајући једни друге и делећи универзалну лепоту стваралаштва.
 
Поред делегације Градске општине Земун у Крању је као гост Гимназије Крањ боравила и делегација Земунске гимназије, када је и одржана заједничка седница Већа, где су договорени планови за наредну годину.
 
Ненад Врањевац, предсеник Скупштине ГО Земун је у сусрету са градоначелником Града Крања Боштјаном Триларом договорио и значајну сарадњу у области безбедности саобраћаја, што ће бити и потврђено до краја године потписивањем Протокола о сарадњи између Саветa за безбедност и превенцију саобраћаја на путевима Града Крања и Савета за безбедност на путевима Градске општине Земун, са циљем размене примера добре праксе и партнерства у европским и међународним пројектима.
 
Поред делегације Земуна, у Крању су биле и делегације Новог Сада, Котор Вароши, Кочана, Херцег Новог и Пуле.
 
NASLOVNA
 
FOTO 1
 
FOTO 2
 
FOTO 3
 
FOTO 4
 
?????????????