OPŠTINA ZEMUN ORGANIZOVALA IZLET ZA PENZIONERE

18. april 2016.

 
Član Privremenog organa GO Zemun Nenad Vranjevac, 17. aprila, ispratio je članove Udruženja penzionera iz Zemuna, Batajnice i Zemun Polja, koji su otišli na jednodnevni obilazak Oplenca, Orašca i Bukulje. Ovo je već treći izlet koji opština Zemun realizuje u okviru projekta Udruženja ”Istraži Srbiju”, a sa ciljem da se promovišu zdravi stilovi života.
 
”Gradska opština Zemun, opredeljivanjem značajnog iznosa budžetskih sredstava za realizaciju programa i projekata udruženja građana, trudi se da na najbolji mogući način spoji lepo i korisno, da pokaže značaj javno-privatnog partnerstva i da proširi kapacitete koje sama opštinska uprava nema za određene potrebe građana. Realizacijom projekta Udruženja ‘Istraži Srbiju’ potrudili smo se da našim najstarijim sugrađanima obezbedimo predavanja o bolestima koje mogu nastati usled nedostatka kretanja, ali i izlete gde će u pratnji medicinskih stručnjaka obilaziti kulturno-istorijske spomenike širom Srbije, šetati i usput od zdravstvenih radnika dobijati praktične savete kako da spreče nastanak kardiovaskularnih oboljenja. U narednom periodu nastavićemo da budemo posvećeni potrebama naših građana. Finansiraćemo sve projekte udruženja koje stručne komisije ocene kao kvalitetne. Želimo da sva sredstva građana koja se troše na ovakve stvari imaju punu opravdanost i da se realizuju na transparentan način”, rekao je Vranjevac.
 
Prošlog vikenda penzioneri su imali priliku da se upoznaju sa lepotama smederevske tvrđave, Srebrnog jezera, Požarevca, kao i sa duhovnim i kulturno-istorijskim vrednostima fruškogorskih manastira.
 
”Od opštine Zemun smo dobili podršku da realizujemo ovaj projekat za starije stanovništvo sa teritorije Opštine Zemun. Ovo je treći izlet koji izvodimo. Naše udruženje se bavi organizacijom tura po Srbiji, promocijom rekreacije, avanturističkim turizmom, s tim što sada za starije stanovništvo organizujemo pešačenje koje se smatra za jedno od najlakših avanturističkih aktivnosti”, kaže Tatjana Anić iz Udruženja ”Istraži Srbiju”.
 
Zadovoljstvo što će u prijatnom druženju provesti na celodnevnom nedeljnom izletu nisu krili ni penzioneri koji su imali samo reči hvale za brigu koju opština Zemun pokazuje prema svojim starijim sugrađanima.
 
NASLOVNA FOTOGRAFIJA ISPRAĆAJ PENZIONERA
 
FOTO1 ISPRAĆAJ PENZIONERA