ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О БЕЗГЛУТЕНСКОЈ ХРАНИ

30. март 2016.

 
У општини Земун 29. марта 2016. године одржано је предавање „Производња безглутенске хране, стандарди и законске регулативе“, којем су присуствовали представници Удружења Србије за целијакију, нутриционисти, представници произвођача и дистрибутера безглутенске хране, ученици завршне године средње медицинске школе из Земуна и угоститељски радници.
 
О целијакији, генетском доживотном обољењу од којег болује један проценат нашег становништва (или 70.000 пацијената) говорио је Иван Станковић са Фармацеутског факултета у Београду, проф. др Раша Миланов, предавач на Вишој медицинској школи и председница Удружења Србије за целијакију Весна Павков.
 
Како болест захтева доживотну безглутенску дијету, посебна важност у предавању посвећена је стандардима и законској регулативи за њену производњу.
 
Своје производе представила је „Инка продукт“, дистрибутер безглутенске хране из Перуа.
 
naslovna
 
DSC_2065
 
DSC_2085