ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE U BATAJNICI

12. april 2019.

Gradska opština Zemun  je u saradnji sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda i Poljoprivredno-savetodavnom stručnom službom ”Padinska Skela” u prostorijama Mesne zajednice Batajnica, 12. aprila,  organizovala tribinu za poljoprivredne proizvođače sa svoje teritorije. Tribini su prisustvovali član Veća Gradske opštine Zemun Stevan Rodić i v.d. podsekretara Sekretarijata za privredu Radenko Durković.

 

Tom prilikom, agronomi su upoznali poljoprivrednike sa savremenim sistemima za novodnjavanje, koji su neophodan uslov za bilo koju ozbiljniju proizvodnju, kao i sa uvođenjem standarda u poljoprivrednoj proizvodnji i pravilnom odlaganju i značaju upravljanja otpadom.

 

Na tribini je bilo reči i o mogućnosti ostvarivanja podsticaja koji na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Beograda za 2019. godinu realizuje Sekretarijat za privredu raspisivanjem Javnog poziva. Na taj način zainteresovana lica mogu da nabave poljoprivredne priključne mašine i da unaprede svoju proizvodnju u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva.

 

Zainteresovani poljoprivrednici iz Batajnice iskoristili su priliku da postavljaju pitanja i na sva dobiju stručne odgovore.