ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

13. фебруар 2017.

 
У петак, 10. фебруара 2017. године одржана је десета седница Скупштине Градске општине Земун.
 
Одборници су усвојили Извештај Комисије за административна и мандатна питања и донели Одлуку о потврђивању мандата одборнику Скупштине, Рајку Прљићу.
 
У даљем раду, Скупштина је донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за Градску општину Земун, План постављања башти у пешачкој зони и на јавним површинама просторне културно – историјске целине „Старо језгро Земуна“ и Решење о давању сагласности на Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о раду Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни простор Земун“.
 
У наставку седнице одборници су донели Решење о разрешењу члана Савета за буџет и финансије и избору новог члана Савета и Решење о разрешењу члана Комисије за решавање стамбених потреба бораца, војних инвалида и породица палих бораца и избору новог члана Комисије.
 
Председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац је покренуо иницијативу за куповину неопходне медицинске опреме за Болницу за гинекологију и акушерство Клиничко-болничког центра ”Земун”, а поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце. Он је позвао одборнике и функционере да препознајући значај ове кампање и активно учествују у њеном обележавању.
 
Одборници су са задовољством подржали ову иницијативу и сагласили се да издвоје одређени део новца како би у наредном периоду за потребе ове здравствене институције био купљен колпоскоп.
 
Врањевац је изразио наду да ће се иницијативи Скупштине ГО Земун придружити и земунски привредници, како би се стекли услови да буде купљен и радиофреквентни нож, неопходан у примарној фази лечења рака грлића материце.
 
Болница за гинекологију и акушерство формирана је 2011. године од постојеће Службе за гинекологију и акушерство.
У оквиру Болнице оформљене су три службе, Служба гинекологије, акушерства и неонатологије.