ОДРЖАНА АКЦИЈА „ПОЛИЦАЈАЦ У ЗАЈЕДНИЦИ“ У ЗЕМУНУ

15. јун 2015.

 
Министарство унутрашњих послова Републике Србије организовало је 13. јуна другу по реду акцију под називом „Полицајац у заједници“ на Кеју ослобођења у Земуну.
Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије др Небојша Стефановић, директор полиције Милорад Вељовић и бројни припадници МУП-а дружили су се са децом и грађанима.
 
“Тај део рада полиције у заједници свакако је један од најзначајних задатака који стоје пред полицијом. Циљ је да људи стекну поверење у полицију, да се боље упознају са тиме што полиција ради у свакодневним делатностима, а што се не види баш увек у јавности, и да се побољшају резултати рада и ефикасност полицијских службеника. Желео бих да таква врста поверења резултира пријављивањем већег броја кривичних и прекшајних дела. Ако имамо ближу и бољу комуникацију, самим тим имамо и безбеднију земљу. Полиција је увек уз свој народ, то је наша девиза. Сарадња са локалном самоуправом и локалном заједницом је једини начин да полиција буде ефикасна”, рекао је министар.
 
Испред Градске општине Земун догађају су присуствовали председник општине Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, помоћник председника Карло Квапил, чланови Већа Милорад Радуловић и Драган Матијевић и уредник Земунских новина Андријана Кукољ.
 
На кеју у Земуну своје штандове, борбена возила и опрему изложили су припадници Управе полиције, Жандармерија, Специјална антитерористичка јединица, Противтерористичка јединица, речна полиција, ватрогасци, водичи паса, коњичка полиција и други припадници министарства унутрашњих послова.
Циљ ове акције је дружење деце и грађана са припадницима МУП-а Србије и прилика да се ближе упознају са њиховим радом. Министарство у оквиру акције приближавања полиције локалној заједници наставља активности на том плану намењене свим грађанима, а посебно најмлађима.
 
naslovna
 
foto1
 
foto3
 
foto4
 
foto5
 
DSC_4007