ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

29. октобар 2019.

 

У понедељак, 28. октобра 2019. године одржана је 33. седница Скупштине Градске општине Земун.  

 

На почетку заседања одборници су донели Одлуке о додели јавних признања Градске општине Земун; Повеље за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна за 2019. годину биће додељене Јовици Зарићу у области привреде; др Марији Здравковић у области здравства; Данијели Ракић у области просвете; Биљани и Јовану Поповићу у области уметности и Петру Ћукићу у области спортске културе.

 

Повеља о јавном признању са медаљом – почасни грађанин Земуна за 2019. годину биће додељена генерал-мајору Ранку Живаку, а Повеља о пријатељству са кључем Земуна биће додељена Пољопривредном факултету.  

 

Скупштина је усвојила Одлуку о изменама и допунама Одлуке о организацији Управе ГО Земун, као и Одлуку о изменама и допуна Одлуке о некатегорисаним путевима на подручју Градске општине Земун.

У даљем раду, донета је Одлука о учешћу у финансирању опремања зелених површина на подручју ГО Земун.

 

Такође, усвојен је Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1.1. до 30.9.2019. године, и донета Одлука о другом ребалансу буџета Градске општине Земун за 2019. годину.

 

Усвојен је Предлог измена кадровског плана Градске општине Земун, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Програма пословања Јавног предузеће Пословни центар Земун за 2019. годину.

 

Одборници су донели Решење о образовању Општинског савета родитеља ГО Земун у школској 2019/2020. години.

 

На крају заседања председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац позвао је одборнике да присуствују Свечаној седници поводом Празника Општине – 5. новембра, када ће овогодишњим лауреатима бити уручена Јавна признања.