ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

31. октобар 2017.

 
У понедељак, 30. октобра 2017. године одржана је 15. седница Скупштине Градске општине Земун.
 
На почетку заседања, председник Скупштине Ненад Врањевац је обавестио одборнике да је члан Већа Градске општине Земун, Александар Шешељ поднео оставку на функцију члана Већа, након чега је Скупштина тајним гласањем за новог члана Већа изабрала Зорана Борјана.
 
Одборници су донели пет одлука о додели јавних признања за 2017. годину: Одлуку о додели повеље за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна професору др Зорану Аврамовићу из области науке; Одлуку о додели повеље за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна Жарку Богуновићу из области хуманитарног рада; Одлуку о додели повеље за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна Круниславу Симићу из области уметности; Одлуку о додели повеље за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна Бранислави Ивановић Гак из области спорта и Одлуку о додели Повеље о пријатељству са кључем Земуна Школи за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”.
 
У даљем раду, Скупштина је усвојила Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1. јануара до 30. септембра 2017. године, као и Закључак о усвајању Извештаја о реализацији програма и пројеката у области културе, изградње, обнове и одржавања верских објеката, спортских програма и пројеката и програма и пројеката удружења, финансираних и суфинансираних из буџета Градске општине Земун за 2016. годину. Одборници су донели и Решење о разрешењу члана Савета за запошљавање Градске општине Земун и именовању новог члана Савета.
 
На крају заседања, одборници: Миша Крстић, Милица Јеремић, Александра Котур Петковић, Мирјана Драгаш и Александра Љубојевић поднели су оставке на дужност одборника у Скупштини Градске општине Земун.