ОДРЖАН ”ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2018” У СТРЕЛИЧАРСТВУ

06. новембар 2018.

У организацији Стреличарског клуба Земун и уз подршку Градске општине Земун у Културно-спортском центру ”Пинки” 4. новембра одржан је турнир ”Трофеј Београда 2018”. Турниру је присуствовао члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.

 

У надметању у једној од најстаријих олимпијских дисциплина – стреличарству учествовало је 95 пријављених стреличара из спортских клубова из Београда, Земуна, Јагодине, Новог Сада, Панчева, Кикинде и Суботице. Најмлађи такмичари били су деветогодишњаци, а најстарији је имао 65 година.

 

”Популарни турнир, за који интересовање стреличара из године у годину расте, али и све већи број најмлађих такмичара који се пријављују, говоре нам да успевамо у мисији да популаризујемо стреличарство као спорт и вештину без граница”, каже Ружица Карахасан, директорка ”Трофеја Београда 2018”.

 

Такмичења су организована у дисциплинама олимпијски лук, кампаунд и голи лук, а такмичари у свим категоријама, посебно најмлађи, постигнутим резултатима су у потпуности испунили очекивања организатора турнира.