ОДРЖАН СКУП ”СУЗБИЈАЊЕ НАРКОМАНИЈЕ У ШКОЛАМА”

26. новембар 2015.

 
У организацији градске општине Земун 26. новембра је у скупштинској сали приређен стручни скуп под називом ”Сузбијање наркоманије у школама”. Поред представника земунских основних и средњих школа, Полицијске станице Земун и других институција које раде са младима, скупу су присуствовали председник ГО Земун Дејан Матић, помоћник председника Милан Милисављевић, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, чланови Већа општине Земун Милорад Радуловић и Владимир Стојковић, као и начелник ГО Земун Наташа Ђукић. Посебан сегмент скупа била је презентација фирме МРГ Експорт-Импорт д.о.о која је земунским школама поклонила палету производа за детекцију присуства наркотика на радним површинама америчко-израелске компаније ”Мистрал Група”.
 
У име домаћина присутне је поздравио председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац, који је том приликом истакао да општина Земун чини све што је у њеној надлежности како би побољшала стандард живота свих својих грађана. ”На првом месту је брига о младима. У основним школама смо инсталирали видео надзоре како бисмо олакшали рад припадницима МУП-а, а све у циљу сузбијања малолетничког криминалитета. Свакако један од најопаснијих и најраспрострањенијих облика криминалитета јесте наркоманија. Овом приликом желим да се захвалим представницима компаније МРГ, што су као друштвено одговорна компанија припремили веома вредну донацију како би школе превентивно деловале на сузбијању наркоманије. Сетовима се неће вршити детекција било ког детета, већ ће се само анализирати остаци на школским клупама и другим површинама у кругу школе. Није циљ да се анализом наркотика утврди у којој школи га има највише. Циљ је да оперативним радом помогнемо просветним радницима како би подигли ниво свести младих људи да је коришћење дрога веома штетно за њихово здравље”, рекао је Врањевац.
 
О значају превентивног рада са младима када је у питању сузбијање наркоманије у школама говорили су школски психолог у Земунској гимназији Љубица Јеленковић и неуропсихијатар прим.др Александар Рамах. Веома запажено је било излагање Зорана Ђорђевића из Националног криминалистичко-техничког центра МУП Србије, који је демонстрирао коришћење тест траке са средством за детекцију наркотика.
 
У име донатора компаније МРГ Експорт-импорт д.о.о. Дарко Грбовић је председнику Скупштине ГО Земун Ненаду Врањевцу уручио сетове за детекцију наркотика, који ће накнадно бити уручени представницима земунских школа.
 
NASLOVI
 
1
 
2
 
3