ОДРЖАН ШЕСТИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ЗЕМУНУ

07. децембар 2015.

 
Градска општина Земун, у сарадњи са Привредном комором Србије и Националном службом за запошљавање, организовала је шести сајам запошљавања који је окупио 32 послодавца. У понуди је било 950 слободних радних места за раднике различитих занимања и квалификација.
 
Сајам запошљавања отворио је председник општине Земун Дејан Матић, истакавши важност организовања сајмова запошљавања.
 
„Градска општина Земун прати политику Владе Републике Србије. Свако ново радно место значајно је за развој привреде општине Земун, али је такође показатељ наше велике жеље за развојем друштва у коме живимо. Ово је јединствена прилика да се на једном месту нађу понуда и потражња за радном снагом, и да се пружи сва помоћ младим људима који траже посао. Свакако ћемо искористити положај општине Земун, близину ауто-пута Београд-Суботица, близину реке Дунав, мост Земун-Борча, да све оно што нудимо као потенцијал за привлачење инвеститора резултира стварањем нових радних места. Наша обавеза, као руководства општине, јесте да се бринемо и о решавању егзистенцијалних, животних проблема грађана Земуна, иако то не спада у надлежност општине“, истакао је председник Матић.
 
Поред председника Матића, отварању сајма присуствовали су заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић, члан Већа града Београда Драгомир Петронијевић, руководство општине Земун, секретар заједнице предузетника Привредне коморе Србије Бранислава Симанић, заменик директора Националне службе за запошљавање Драган Сикимић и заменик директора Националне службе за запошљавање филијале Београд Синиша Кнежевић.
 
Члан Већа општине Земун и председник Савета за запошљавање Драган Матијевић истакао је да општински Савет за запошљавање редовним активностима промовише концепт активног тражења посла и професионале оријентације, што су предуслови да млади, као најнезапосленија популација победе статистику и започну радне каријере.
 
„Нова радна места су показатељ реформског курса Владе Републике Србије на челу са Александром Вучићем да се ојача приватни сектор. Користим ову прилику да се захвалим руковоству општине Земун, колегема и свима који су учествовали у организацији овог догађаја на подршци, и надам се да ћемо и у наредним годинама наставити овако добру сарадњу као и до сада“, рекао је Матијевић.
 
Посетиоци сајма, нарочито млади, имали су прилику да се на штанду Канцеларије за локални економски развој општине Земун упознају са програмима предузетништва за младе, а запослени у Националној служби за запошљавање свим посетиоцима сајма пружили су информације о услугама и програмима НСЗ, као и стручне савете и помоћ у писању радне биографије.
 
nasl
 
1
 
2
 
DSC_4335