ОДРЖАН САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

24. март 2020.

 

Председник Градске општине Земун и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић 24. марта је одржао састанак Штаба у пуном саставу. Чланови Штаба упознати су са наредбама и препорукама Градског штаба за ванредне ситуације.

 

Такође, било је речи о активностима кол центра и рада волонтерских тимова, а Градска општина Земун је обезбедила логистички центар за складиштење пакета помоћи пензионерима, који ће у наредним данима стићи на њихове адресе.

 

Одлучено је да Градска општина Земун из сопствених средстава обезбедити пакете помоћи у основним животним намирницама и хигијенским средствима за социјално угрожене категорије становништва, док ће заштитну опрему, маске, рукавице и дезинфекциона средства добити радно ангажована лица, сходно расположивим ресурсима.  

 

Општинска организација Црвеног крста Земун је упутила апел да је неопходан већи одзив добровољних давалаца крви, док су представници Дома здравља Земун информисали присутне о предузетим мерама и отварању пункта за пријем пацијената са респираторним симптомима и фебрилним стањима у ул. Топличка бр.8.

 

Представници Полицијске станице Земун и Ватрогасно-спасилачке јединице Земун су на састанку известили да раде у складу са проглашеним ванредним стањем.

 

Председник Градске општине Земун и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић се захвалио привредницима, волонтерима, запосленима и грађанима на високо исказаној свести о значају солидарности и одговорном поступању у ванредном стању.