ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СКУПШТИНА СТАНАРА

21. децембар 2015.

 
Председник Градске општине Земун одржао је први у низу састанака са председницима скупштина станара зграда са више од 30 станова, са територије општине Земун. Састанку су присуствовали Драгомир Петронијевић, члан Градског већа са сарадницима, Гаврило Ковачевић, члан Већа ГО Земун и Дејан Ђокић, ЈП “Градско стамбено” са сарадницима.
 
Састанак је отворио председник ГО Земун Дејан Матић који је поздравио присутне и представио госте.
 
„Општина Земун по први пут организује састанак са представницима скупштина станара, са жељом да се овакав вид сарадње настави и постане редовна активност Општине. Као што смо обећали на почетку нашег мандата, желимо да успоставимо активну сарадњу са грађанима, да унапредимо акције које смо до сада индивидуално спроводили, да саслушамо једни друге, и да идентификујемо и решимо проблеме са којима се грађани годинама сусрећу“, истакао је председник Матић.
Члан Градског Већа Драгомир Петронијевић је у кратким цртама представио грађанима новине које ће донети измене Закона о становању, као и Закон о главном граду.
 
„Нови начин рада градске власти јесте директан контакт са грађанима, у сарадњи са општинама које интересују проблеми грађана, а Општина Земун је једна од општина коју веома интересују проблеми грађана и која свакодневно доставља њихове иницијативе Граду. Грађани Земуна могу да буду поносни на своје руководство које се тако бори за своју општину“, изјавио је Драгомир Петронијевић, члан Градског већа.
 
Грађане су највише интересовали радови на поправкама кровова у зградама, уређење степеништа, улаза и прилаза зградама, уређење тротоара, као и поправка и одржавање лифтова. Такође, многи председници скупштина станара скренли су пажњу на проблем плављења подземних просторија било подземним водама или након обилних падавина.
 
На састанку реч је добило више од 40 председника скупштина станара који су изнели своје проблеме. Многи суграђани су одговор добили на лицу места, а за поједина питања гости су замолили за стрпљење ради провере стања у циљу давања прецизних информација.
 
NASLOVNA Skupština stanara
 
foto1SKUPŠTINA STANARA
 
foto2 SKUPŠTINA STANARA
 
foto3Skupstina Stanara