ОДРЖАН ДЕСЕТИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

03. децембар 2018.

Градска општина Земун је у сарадњи са Националном службом за запошљавање, 2. децембра, организовала десети Сајам запошљавања у хотелу ”Југославија”.

 

Понуду слободних послова представило је 60 фирми, којима је потребно 950 радника различитих занимања и степена квалификација. На штандовима пословна понуда понуђена је конобарима, шанкерима, куварима, рецепционерима, собарицама, продавцима, домарима, магационерима, социјалним радницима, медицинским сестрама, неговатељицама, васпитачицама, фезиотерапеутима, лекарима, заваривачима браварима, возачима, грађевинским радницима разних профила, филолозима, менаџерима, књиговођама, правницима, пекарима, радницима обезбеђења, бродарима, помоћним радницима, електротехничарима, сарадницима у осигурању…

 

Сајам су посетили члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић и заменик директора Филијале Националне службе за запошљавање за град Београд Синиша Кнежевић са сарадницима.

 

”Градска општина Земун је са својим Саветом за запошљавање изузетно ангажована на спровођењу мера активне политике запошљавања. Значај оваквих окупљања је што незапослена лица имају прилику да се директно сусретну са послодавцима, упознају и остваре онај први и најважнији контакт. После овог сајма очекујемо да ће се број незапослених лица смањити, што нам показује и податак да је осам одсто мања незапосленост у односу на прошлу годину. У прилог томе иде и чињеница да је прошле године од 1600 посетилаца сајма посао нашло њих 563”, рекао је Матијевић, уз напомену да у складу са Локалним акционим планом за запошљавање Градска општина Земун редовно реализује активности, попут јавних радова, едукативних програма за незапослене, али и за предузетнике који су већ неколико пута били у прилици да у Општини похађају специјалистички семинар за започињање посла.

 

Периодично се организује и акција ”Запослимо Земун”, где запослени из Општине и Националне службе за запошљавање обилазе земунска насеља и на терену информишу грађане о слободним радним местима, било да се то односи на сезонске послове или на стално запослење.

 

Десети сајам у Земуну посетио је велики број заинтересованих грађана, који су разговарали са потенцијалним послодавцима.