ОДРЖАН ДАДО ТРОФЕЈ ЗЕМУНА

20. септембар 2016.

 
Драган Матијевић, члан Већа Градске општине Земун присуствовао је 18. септембра финалној утакмици кошаркашког турнира „Дадо трофеј Земуна“, који је одржан у хали „Пинки“.
 
Ову манифестацију организује Кошаркашки клуб Земун, под покровитељством Градске општине Земун, у сарадњи са Кошаркашким савезом Београда, по други пут, као промоцију кошарке, и у знак сећања на Владимира Даду Арнаутовића, некадашњег капитена КК Земун.
 
У оквиру овог догађаја организовани су турнири у две категорије: млађи пионири – дечаци старости 11-12 година, и кадети старости 15-16 година. Учествовало је укупно 10 екипа од којих две из иностранства. У обе конкуренције учествовала су и наша два највећа клуба, Звезда и Партизан.
 
Завршни финални дан у недељу био је прави спектакл, дефиле кошаркашке младости и сјајне утакмице. Домаћин Земун освојио је турнир у категорији млађих пионира. На путу до трофеја у полуфиналу је побеђен Партизан а у великом финалу, у сјајној атмосфери и одличном игром побеђен је велики фаворит Црвена Звезда МТС. За најбољег играча турнира проглашен је Ивањац Лука, члан КК Земун. У категорији кадета учествовало је 6 екипа, а Земун је у својој групи заузео прво место.
 
У фантастичној завршници турнира уследили су аплаузи најуспешнијима, а признања су доделили Драган Матијевић, члан Већа Градске општине Земун, Ања Арнаутовић ћерка преминулог Даде и Александар Обајдин, председник КК Земун. Градској општини Земун додељена је плакета за помоћ у организацији турнира.
 
naslovna
 
pinki1
 
pinki2
 
pinki3