ODRŽAN 11. SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

18. novembar 2019.

 

Gradska opština Zemun je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, 17. novembra, organizovala jedanaesti Sajam zapošljavanja u hotelu ”Jugoslavija”.

Ponudu slobodnih poslova predstavile su 53 firme, a na štandovima je ponuđeno 1395 mesta za različita zanimanja i stepene kvalifikacija.

 

Sajam su posetili predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, predsednik Skupštine gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac, sekretar Skupštine gradske opštine Zemun Marko Janković, načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić, član Veća Dragan Matijević i zamenik direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje za grad Beograd Siniša Knežević sa saradnicima.

 

”Sprovodeći jedinstvenu politiku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opština svi smo na zajedničkom putu, a to znači da stvaramo bolje uslove kako za život, tako i za rad naših građana. Gradska opština Zemun je sa svojim Savetom za zapošljavanje angažovana na sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja. Značaj ovakvih okupljanja je što nezaposlena lica imaju priliku da se direktno susretnu sa poslodavcima, upoznaju se i ostvare onaj prvi i najvažniji kontakt, i tako započnu radni odnos”’, rekao je predsednik Matić.

 

Gradska opština Zemun u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje periodično organizuje akciju ”Zaposlimo Zemun” u zemunskim naseljima u cilju informisanja građana o slobodnim radnim mestima, bilo da se to odnosi na sezonske poslove ili na stalno zaposlenje. Takođe, u protekle tri godine Opština je uključena u realizaciju javnih radova, tako je i ove godine na tri javna rada bilo angažovano ukupno 11 nezaposlenih lica sa invaliditetom. Redovno se organizuju i edukativne radionice u koje se uključuju i poslodavci za koje NSZ priređuje specijalističke seminare za otpočinjanje posla. Od početka 2019. godine sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Zemunu je zaposleno 4837 lica, što je za 9,5 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Jedanaesti sajam zapošljavanja u Zemunu posetio je veliki broj zainteresovanih građana, koji su razgovarali sa potencijalnim poslodavcima.