ОДРЖАН 11. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

18. новембар 2019.

 

Градска општина Земун је у сарадњи са Националном службом за запошљавање, 17. новембра, организовала једанаести Сајам запошљавања у хотелу ”Југославија”.

Понуду слободних послова представиле су 53 фирме, а на штандовима је понуђено 1395 места за различита занимања и степене квалификација.

 

Сајам су посетили председник Градске општине Земун Дејан Матић, председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац, секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, члан Већа Драган Матијевић и заменик директора Филијале Националне службе за запошљавање за град Београд Синиша Кнежевић са сарадницима.

 

”Спроводећи јединствену политику Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина сви смо на заједничком путу, а то значи да стварамо боље услове како за живот, тако и за рад наших грађана. Градска општина Земун је са својим Саветом за запошљавање ангажована на спровођењу мера активне политике запошљавања. Значај оваквих окупљања је што незапослена лица имају прилику да се директно сусретну са послодавцима, упознају се и остваре онај први и најважнији контакт, и тако започну радни однос”’, рекао је председник Матић.

 

Градска општина Земун у сарадњи са Националном службом за запошљавање периодично организује акцију ”Запослимо Земун” у земунским насељима у циљу информисања грађана о слободним радним местима, било да се то односи на сезонске послове или на стално запослење. Такође, у протекле три године Општина је укључена у реализацију јавних радова, тако је и ове године на три јавна рада било ангажовано укупно 11 незапослених лица са инвалидитетом. Редовно се организују и едукативне радионице у које се укључују и послодавци за које НСЗ приређује специјалистичке семинаре за отпочињање посла. Од почетка 2019. године са евиденције Националне службе за запошљавање у Земуну је запослено 4837 лица, што је за 9,5 посто више у односу на претходну годину.

 

Једанаести сајам запошљавања у Земуну посетио је велики број заинтересованих грађана, који су разговарали са потенцијалним послодавцима.