ОБНОВА ИНФРАСТРУКТУРЕ У ЗЕМУНСКИМ ШКОЛАМА

24. септембар 2019.

 

 

Градска општина Земун уложила je средства за уређење васпитно-образовних институција. У току су радови на уређењу дворишта Основне школе ”Илија Бирчанин” у Земун Пољу, где се поставља ограда око школског дворишта. У ОШ ”Бранко Радичевић” у Батајници асфалтиран је улаз за предшколце, уређено је двориште, и спортски терени, замењене су заштитне ограде, бетониране су прилазне стазе ка спортским теренима, асфалтиран је плато, главни улаз за ђаке, и сви прилази ка школи.

 

Слични радови извођени су и у Основној школи ”Бошко Палковљевић Пинки” у Батајници, где је, такође, реновирано двориште са спортским теренима. У основној школи ”Раде Кончар асафлтирано је двориште, урађена је дренажа терена око спортске сале, уређене су стазе, асфалтирани су терени за мали фудбал и кошарку.

 

”Обимним радовима обухваћено је 11 школа, а инвестиција износи безмало 35 милона динара, не укључујући ту радове у Основној школи ‘Лазар Саватић’ у вредности више од 14 милиона динара и у школи ‘Вељко Рамадановић’, коју похађају деца оштећеног вида, за коју је издвојено преко шест милиона динара. Све ово за нас је велики понос и велика обавеза и одговорност”, каже председник Градске општине Земун Дејан Матић, уз напомену да после три века трајања и развоја школства данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.

 

Градска општина Земун ће и надаље улагати у континуирани развој школске и предшколске инфраструктуре и пратити васпитно-образовни процес.