ОБИЛАЗАК РАДОВА НА АУТОБУСКОЈ ОКРЕТНИЦИ У БАТАЈНИЦИ

19. октобар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и градски менаџер Горан Весић обишли су 19. октобра радове на реконструкцији окретнице аутобуске линије 706 која повезује Зелени венац и Батајницу. Радови ће бити завршени до 10. новембра, а вредност инвестиције износи 18 милиона динара.
 
На територији општине Земун ове године уложено је 112 милиона динара у путеве а готово 38 милиона динара у редовно одржавање путева.
 
Гаврило Ковачевић, члан Већа Градске општине Земун, истакао је да се изузетно квалитетна сарадња Општине и градских структура огледа у томе што је на територији Земуна у овој години уређено 40 улица, од чега 15 у Батајници.
 
„У време када се реконструише окретница линије 706 предузимамо и кораке за измештање окретнице у Угриновцима, а припремамо се за асфалтирање нових улица у приградском делу општине, као и реконструкцију улица у централном делу Земуна, како би Земун добио не само естетски сјај, већ и постао туристичка дестинација са још већим потенцијалом“, изјавио је Ковачевић.
 
Горан Весић је истакао да је ова окретница била je у веома лошем стању, импровизована, и када су се окретали аутобуси, стварала се гужва.
 
„На захтев Oпштине Земун, Месне заједнице Батајница и грађана који овде живе, направили смо пројекат и почели смо са изградњом нове окретнице. На овај начин смо у овом делу решили један проблем, има их још и решаваћемо их један по један. То значи да ће ови људи имати боље услове живота него што их имају сада“, истакао је Весић.
 
Догађају је присуствовало руководство Општине Земун, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић.
 
naslovna
 
autobuska1
 
autobuska2
 
autobuska3
 
autobuska4