ОБЕЛЕЖЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ ЗЕМУН

28. септембар 2016.

 
Светковање Заветне славе општине Земун Воздвижењa Часног Крста – Крстовданa, почело је литургијом у Храму Светог оца Николаја Мирликијског. Свету архијерејску литургију служилo je Патријатх српски господин Иринеј уз саслужење земунског свештенства.
 
Литија предвођена Патријархом српским, прошла је земунским улицама све до општинског здања где је обављен обред сечења славског колача. Његова Светост беседила је о суштини празника, о нади и благодети Крста који увек стоји пред нама и са нама.
 
Обраћајући се присутним грађанима председник општине Земун Дејан Матић је рекао: ”Општина je задовољна оним што је урадила и у сарадњи са грађанима корачамо до остварења циља који смо заједно креирали у интересу будућности Земуна, као једне од најуспешнијих и најразвијенијих општина Града Београда”.
 
Председник општине Дејан Матић, руководство општине Земун и кум славе Бранко Павловић имали су посебну част да угосте грађане Земуна, представнике Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, Града Београда, градских општина, верских заједница, привреднике и многобројне угледне званице, које су у традицији ”свечара” саучествовалe у обележавању Славе.
 
naslovna
 
krstovdan_1
 
krstovdan_2
 
krstovdan_3
 
krstovdan_4
 
krstovdan_5
 
krstovdan_6