ОБЕЛЕЖЕНА ХРАМОВНА И ЗАВЕТНА СЛАВА У БУСИЈАМА

25. мај 2018.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић присуствовао је 24. маја богослужењу и ломљењу славског колача у Цркви светих равноапостолних Кирила и Методија у Бусијама, поводом црквене и славе тог земунског насеља.
 
У присуству многобројних верника становника овог насеља, Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије, уз саслужење старешине Храма протојереја-ставрофора Милорада Нишкића и свештеника сремске епархије служио је вечерњу службу, након чега је заједно са овогодишњим кумом славе градоначелником Београда Синишом Малим пресечен славски колач.
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић подсетио je да је у овом насељу, где је не тако давно била ливада, више од 90 одсто улица асфалтирано, с пратећом инфраструктуром.
 
”Данас ово насеље има цркву, парохијски дом, амбуланту, а од септембра ће као резултат добре сарадње њених грађана, општине Земун и градских власти, прве ђаке примити и нова школа”, рекао је Ковачевић, уз напомену да је до сада 600 деце из Бусија сваки дан ишло у школу или вртић у Батајницу, али и у друга удаљенија насеља.
 
Градоначелник Синиша Мали је подсетио присутне да су Бусије пример одговорне политике коју је градска власт спроводила у протекле четири године, која се огледа у уједначавању квалитета живота, без обзира на то да ли грађани живе на Теразијама или у Бусијама.