ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

02. децембар 2016.

 
Поводом Међународног дана борбе против СИДЕ – 1. децембра, у препуној скупштинској сали, др Марко Берак, специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Земун и
др Драгица Трнавац Марковић, председница Савета за здравство, дечију и социјалну заштиту, земунским средњошколцима одржали су предавање на тему ”Како се правилно заштитити од СИДЕ?”.
 
Том приликом, активисти Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун у сарадњи са омладином ЈАЗАС-а делили су пропагандни материјал присутним средњошколцима.
 
Предавачи су на занимљив начин објаснили како се препознају симптоми инфекције вирусом ХИВ-а, какав је ток болести и како се лечи СИДА. У склопу предавања организован је и школски квиз знања. Према званичним медицинским подацима од СИДЕ је оболело око 180 особа у 2016. години. С обзиром на то да се болест не преноси руковањем, боравком у истој просторији са оболелим, па чак ни пољупцем, наше друштво мора активно да ради на превазилажењу свих облика дискриминације и стигматизације оболелих од СИДЕ.
 
NASLOVNA FOTO SIDA
 
FOTO 1 SIDA
 
FOTO 2 SIDA