OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

03. decembar 2019.

 

Povodom Svetskog dana borbe protiv side, petu godinu zaredom, Savet za zdravstvo, socijalnu i dečiju zaštitu GO Zemun, zahvaljujući dobroj saradnji sa Domom zdravlja Zemun, 2. decembra u velikoj sali organizovao je predavanje ”KAKO DA SE ZAŠTITITE OD HIV-a/SIDE”.

”Ovo je peta godina kako početkom decembra pozivamo učenike osnovnih i srednjih škola na prezentaciju na kojoj mogu da saznaju kako da se ne zaraze HIV virusom i kako da ne dobiju sidu. Odziv je uvek veliki. Deca su zainteresovana, tako da mogu da kažem da su nam ove akcije veoma uspešne. Pored toga realizujemo i druge programe na dobrobit mladih sa ciljem unapređenja kvaliteta života i promocije zdravih stilova života, jednakosti omladine u zdravlju bez obzira na pol, ekonomski status, etničku ili religijsku pripadnost”, kaže predsednica Saveta za zdravstvo, socijalnu i dečiju zaštitu GO Zemun  dr Dragica Trnavac Marković.

Doktor Marko Berak, specijalista ginekologije i akušerstva Doma zdravlja Zemun, na prigodan i zanimljiv način mlade sugrađane je upoznao sa osnovnim činjenicama o HIV virusu i sidi, načinima prenošenja i merama zaštite uz podsticaj razvoja lične odgovornosti mladih za njihovo zdravlje.