OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV MELANOMA

15. maj 2017.

 
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv melanoma, 13. maja, Udruženje pacijenata obolelih od melanoma priredilo je kampanju pod sloganom ”Danas je melanom izlečiv”, kod Zavetnog krsta Uroševića u Gospodskoj ulici. Veliki broj predstavnika udruženja, prijatelja i članova porodica, kao i zdravstvenih radnika prisustvovalo je skupu u centru Zemuna na kojem su deljene edukativne brošure o ovoj bolesti.
 
U ime Gradske opštine opštine Zemun skupu je prisustvovao sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković. ”Ovo učešće pokazuje spremnost Gradske opštine Zemun za bezrezervnu podršku u podizanju svesti građana o prevenciji ove bolesti savremenog doba. Akcije Udruženja obolelih od melanoma, a posebno tribine koje organizuju širom Srbije, veoma su dragocene u vidu prevencije, postupaka i metoda lečenja, što pokazuje visok nivo društvene odgovornosti”, rekao je Janković.
 
Predstavnici udruženja su informisali građane o aktivnostima koje sprovode i ukazivali na probleme sa kojima se oboleli od melanoma suočavaju u Srbiji.