ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МЕЛАНОМА

15. мај 2017.

 
Поводом обележавања Светског дана борбе против меланома, 13. маја, Удружење пацијената оболелих од меланома приредило је кампању под слоганом ”Данас је меланом излечив”, код Заветног крста Урошевића у Господској улици. Велики број представника удружења, пријатеља и чланова породица, као и здравствених радника присуствовало је скупу у центру Земуна на којем су дељене едукативне брошуре о овој болести.
 
У име Градске општине општине Земун скупу је присуствовао секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић. ”Ово учешће показује спремност Градске општине Земун за безрезервну подршку у подизању свести грађана о превенцији ове болести савременог доба. Акције Удружења оболелих од меланома, а посебно трибине које организују широм Србије, веома су драгоцене у виду превенције, поступака и метода лечења, што показује висок ниво друштвене одговорности”, рекао је Јанковић.
 
Представници удружења су информисали грађане о активностима које спроводе и указивали на проблеме са којима се оболели од меланома суочавају у Србији.