OBELEŽEN NACIONALNI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

15. maj 2017.

 
Povodom obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Gradska opština Zemun je u saradnji sa Službom za transfuziju krvi KBC Zemun i Crvenim krstom Zemuna organizovala 12. maja svečani prijem za dobrovoljne davaoce krvi.
Tom prilikom, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević i načelnik Službe za transfuziju krvi KBC Zemun prim. dr sc dr Vesna Libek uručili su priznanja i zahvalnice dugogodišnjim saradnicima za dobrovoljno davanje krvi i za organizovanje akcija davalaštva krvi. Među dobitnicima priznanja su Gradska opština Zemun i mnogobrojni predstavnici državnih institucija.
 
U ime Gradske opštine Zemun prisutnima se zahvalio zamenik predsednika Damir Kovačević, koji je istakao da je Gradska opština Zemun već tradicionalno uključena u sve akcije koje organizuje Služba za transuziju krvi KBC Zemun.
 
”Svake godine organizujemo četiri akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, a kada je potrebno spremni smo i za vanrednu akciju. Organizujemo i stručna predavanja zdravstvenih radnika, kao i likovne radionice gde najmlađi svojim crtežima iskazuju svoj odnos prema zdravlju. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim građanima koji se odazivaju na naše apele, posebno redovnim davaocima, kao i mladima koji su ove godine po prvi put učestvovali u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi”, rekao je Kovačević.
 
U pratećem delu programa koji je održan 13. maja, uz prisustvo mnogobrojnih građana, predstavnika Kriminalističko-policijske akademije, sportista, na Zemunskom keju deca školskog i predškolskog uzrasta iskazala su umeće i kreativnost crtajući na temu ”Krv život znači”, a svi humani ljudi mogli su da dobrovoljno daju krv mobilnoj ekipi Službe za tranfuziju KBC ”Zemun”. Vrsni kuvari spremili su riblju čorbu i gulaš, a volonteri Crvenog krsta su posetiocima delili motivacioni materijal i upoznali ih sa važnošću dobrovoljnog davalaštva.
 
Rukovodstvo Gradske opštine Zemun sa predsednikom Dejanom Matićem, uzelo je učešće u ovoj akciji koja je kroz različite načine doprinela obeležavanju Nacionalnog praznika davalaca krvi. Najkreativniji učenici su nagrađeni, a crteži na keju ostaju kao poruka humanosti.