ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАЗДУХОПЛОВНОМЕДИЦИНСКОГ ИНСТИТУТА

09. новембар 2015.

 
У Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну, 9. новембра одржана је свечаност поводом обележавања Дана Ваздухопловномедицинског института, 11. новембра.
 
Испред општине Земун свечаности је присуствовао заменик председника општине Дамир Ковачевић.
 
“Сигуран сам да ћемо спремно дочекати нове изазове и да ће Ваздухопловномедицински институт оправдати указано поверење и у будућности као и до сада. Као локална самоуправа изузетно смо поносни на сарадњу коју негујемо са Командом РВ и ПВО, а то ћемо наставити да чинимо и убудуће“, изјавио је заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић.
 
Честитајући празник начелнику Ваздухопловномедицинског института, пуковнику др Мирославу Павловићу, заменик начелника генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић, рекао је да Дан Института дочекују свесни својих могућности, али и одлучни да унапреде капацитете и допринесу како научно-истраживачком раду у овој области тако и квалитетнијој ваздухопловно-војној обуци.
 
Ваздухопловномедицински институт (ВМИ) је специјализована здравствена, образовна и научна институција Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, одговорна за развој ваздухопловне медицине у свим њеним видовима, школовање кадрова у области ваздухопловне медицине, здравствену селекцију цивилних и војних латача и падобранаца и организацију и спровођење специфичних мера превентивномедицинске заштите у јединицама Ратног ваздухопловства Војске Србије.
 
По својим стручним могућностима, дијагностичкој опреми и смештајним капацитетима, ВМИ се сврстава међу најразвијеније установе тог типа у свету.
 
nas
 
slika