ОБЕЛЕЖЕН ДАН СПЕЦИЈАЛНЕ АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ

19. децембар 2019.

 

Дан Специјалне антитерористичке јединице обележен је 18. децембра уз присуство великог броја званица.

 

Том приликом потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је да Србија никада неће изабрати сукобе, никада неће изабрати рат, увек ће тежити миру и стабилности, али то не значи да неће штитити безбедност својих грађана и умеће оштро да одговори свима који мисле да угрозе безбедност било ког човека у нашој земљи.

 

Командант САЈ-а Спасоје Вулевић рекао је да је јединица за 41 годину постојања прошла кроз различита искушења и бројне ризичне ситуације и да је то утицало на јачање снаге јединице.

 

Поред многобројних гостију свечаности у Батајници присуствовао је и помоћник председника ГО Земун Милан Милисављевић.

 

Пре почетка званичне свечаности припадници САЈ-а извели су тактичко-показну вежбу упада у објекат и елиминисање терориста. У вежби су учествовали интервентни тим ове јединице, борбена возила и хеликоптери, а користили су бојеву муницију.

 

На свечаности су уручена признања припадницима јединице за 10 и 20 година службе, као и онима који су се истакли спортским резултатима током ове године.

 

Специјална антитерористичка јединица формирана је 18. децембра 1978. године, као прва антитерористичка јединица намењена за извршавање најсложенијих безбедносних задатака.