ОБЕЛЕЖЕН ДАН РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА И ПРОТИВВАЗДУХОПЛОВНЕ ОДБРАНЕ

25. децембар 2017.

 
У Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну, 22. децембра, одржана је свечана академија поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије у присуству изасланика председника Републике Србије Николе Селаковића, министра одбране Александра Вулина, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, припадника Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, локалних самоуправа, верских заједница и бројних гостију.
 
Испред Градске општине Земун свечаној академији je присуствоваo заменик председника Дамир Ковачевић, који је том приликом упутио срдачне честитке свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране поводом 24. децембра, Дана вида.
 
Помоћник председника Градске општине Земун Милорад Радуловић посетио је 204. ваздухопловну бригаду на аеродрому Батајница где је такође обележен Дан РВ и ПВО у присуству бригадног генерала Саве Миленковића.
 
Дан РВ и ПВО је 24. децембар. Тог дана 1912. године, на основу Одлуке српског Војног министарства и Главног Ђенералштаба, војвода Радомир Путник је донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу. У састав команде ушли су Аеропланско и Балонско одељење, Водоничка централа и Голубија пошта (сви сегменти тадашњег ваздухопловства). У то време Србија је била једна од 15 земаља у свету која је имала војно ваздухопловство.