ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЉА КУКУРУЗА И СОЈЕ

29. август 2018.

У организацији Пољопривредне саветодавне и стручне службе ”Падинска Скела” 28. августа обележен је Дан поља кукуруза и соје на којем су, између осталих, присуствовали и запослени из шест београдских општина, а који у Одсеку за привреду раде на пословима у вези са пољопривредом, међу којима је био и представник Градске општине Земун.

 

Скупу на газдинству ”Пионир”, ПКБ Корпорације у Падинској Скели присуствовало је око 120 заинтересованих, што службених лица, што пољопривредних произвођача.

 

Скуп је отворила мр Анка Качаревић, директор ПССС Падинска Скела, наглашавајући да је ова 2018. година била натпросечна у погледу приноса сорти усева кукуруза и соје, чему су погодовале временске прилике за развој биљака, упркос краткотрајном сушном периоду приликом сејања житарица у априлу месецу.

 

Заинтересовани пољопривредни произвођачи обишли су парцеле засејане кукурузом и сојом. Запослени у Пољопривредној саветодавној и стручној служби ”Падинска Скела” поручују да су отворени за сваки облик сарадње са пољопривредним произвођачима у циљу унапређења и повећања приноса свим засејаним културама.