ОБЕЛЕЖЕН ДАН КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКЕ АКАДЕМИЈЕ

08. фебруар 2016.

 
Председник општине Земун Дејан Матић присуствовао је 8. фебруара свечаном обележавању Дана Криминалистичко-полицијске академије у Земуну.
 
Свечаност је приређена у амфитеатру Академије др Арчибалд Рајс. У присуству министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића са сарадницима и многобројних званица присутнима се обратила в.д. продекана за научноистраживачки рад проф. др Драгана Коларић, и рекла да полиција мора свој посао да обавља савесно и професионално.
 
Министар др Стефановић је у свом обраћању истакао да су се определили за часну, сложену и одговорну професију од посебног интереса за грађане и државу, а да успех који буду постигли током студија јесте потврда успеха и угледа Академије која је наставила традицију високог полицијског образовања дугу један век.
 
Најбољим студентима додељене су награде након чега је уприличен пригодан музички програм.
 
Криминалистичко-полицијска академија основана је као самостална високошколска установа за потребе полицијског образовања у складу са савременим захтевима и потребама струке одлуком Владе Републике Србије од 7. јула 2006. године. Академија је настала интеграцијом Више школе унутрашњих послова и Полицијске академије и њихов је правни следбеник.
 
насловна
 
академија 1
 
академија 2