ОБЕЛЕЖЕН ”ДАН БЕЛОГ ШТАПА”

15. октобар 2019.

 

У Музичкој школи ”Коста Манојловић” 15. октобра пригодним концертом ученика традиционално је обележен Светски дан слепих – ”Дан белог штапа”.

На концерту су наступили ученици оштећеног вида Музичке школе ”Коста Манојовић” и дувачка секција Полицијског оркестра, а аплаузима су атмосферу подигли њихови другови и наставници из основних и средњих школа ”Светозар Милетић” и ”Вељко Рамадановић”. Подршка је стигла од проф. др Иване Ристић са Високе школе социјалног рада која је наставницима понудила сваковрсну сарадњу, као и од полицајаца из Полицијске станице Земун, одговорних друштвених предузећа и предузетника који су за све малишане припремили слатке пакете.

Једна од специфичности ове школе јесте максимална посвећеност просветних радника у успешној реализацији наставе Одељења за слепе и слабовиде, који савлађују школски план и програм у истоветном обиму и имају равноправан статус са вршњацима који виде.

Одељење, које од 1981. године успешно едукује младе музичаре којима је чуло слуха најзначајнији ”прозор у свет”, опремљено је штампачем за Брајеву азбуку, уџбеницима за слепе и слабовиде ученике, наменским рачунарским програмима и неопходном нотном литературом.