OBELEŽEN DAN 204. VAZDUHOPLOVNE BRIGADE

02. decembar 2019.

 

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade svečano su obeležili Dan jedinice, 2. decembar na aerodromu ”Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Ove godine proslavlja se jubilej – 70 godina od formiranja 204. lovačko-avijacijskog puka koji baštini tradiciju 6. lovačkog puka, koji se istakao u odbrani Beograda 1941. godine.

Počasnu smotru jedinice izvršio je komandant Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general major Duško Žarković u pratnji komandanta 204. brigade pukovnika Brana Krnjajića.

Komandant pukovnik Brane Krnjajić čestitao je praznik pripadnicima ove brigade, osvrnuo se na tradiciju i istakao današnju opremljenost jedinice i obučenost njenih pripadnika. 

Tradicionalno su dodeljene zahvalnice, a u znak sećanja na majora Zorana Radosavljevića najboljima je diplome uručila njegova sestra Snežana Mažibrada.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Zemun predstavnici Mesne zajednice Batajnica, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice, predstavnici SPC, kao i pripadnici drugih rodova Vojske Srbije.

Dan 204. vazduhoplovne brigade obeležava se 2. decembra u znak sećanja na isti datum 1949. godine, kada je formiran 204. lovački avijacijski puk.