ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ШКОЛЕ ”ГАВРИЛО ПРИНЦИП”

20. мај 2019.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, 17. маја, присуствовао је прослави дана Основне школе ”Гаврило Принцип” у Земуну. Ученици и колектив свечано су прославили јубиларних 65 година постојања и рада школе.

 

Директор Милош Тасић поздравио је присутне и укратко их упознао са резултатима које су ђаци школе постигли у учењу и на такмичењима. Похвалио је наставнички кадар и напоменуо да заједно стварају ученике за 21. век који својим радом и залагањем постижу изванредне резултате и када изађу из школе.

 

Председник Матић честитао је ђацима и наставницима дан школе и охрабрио их да наставе путем којим су кренули. Том приликом председник Матић поздравио је све присутне директоре земунским основних школа, посебно директоре основних и средње школе са територије Општине Грачаница.

 

”Наша је обавеза да бринемо о нашој деци. Зато Градска општина Земун сваке године награђује победнике на републичким и међународним такмичењима, вуковце и ученике генерације. Посебно сам поносан на чињеницу да је из године у годину број ученика који заслужују награду све већи и већи. Ту смо када је потребно да се организује припремна настава за полагање мале матуре. Истовремено, водимо рачуна да обезбедимо све што вам је потребно за здраво и нормално одрастање”, рекао је Матић.

 

Дан школе је свечано обележен приредбом,  као и пригодним изложбама ученичких радова, турниром у видео играма и спортским активностима.