Turizam i ugostiteljstvo

DIREKTOR MILOŠ BUBNJEVIĆ
 
Tel: 3778 535
 
e-mail: turist@zemun.rs
 
Zemun ima šta da pokaže, počev od kulturno-istorijskih spomenika kakva je kula na Gardošu, Teatra i opere “Madlenijanum”, galerija, radnji koje izrađuju ukrasne i upotrebne predmete zaboravljenih zanata, splavova, kultnih kafana sa nadaleko poznatim gastronomskim čudima, do privatnih hotela.

Šetnja Zemunom je šetnja kroz istoriju jednog grada, to je priča o kaldrmi, keju, alasima, mirisu starog i novog, spoju nespojivog. To je priča o posebnom.

Zemun je na turističkoj mapi Evrope i sveta sa svojim kulturnim, sportskim, gastronomskim, nautičkim i manifestacionim turizmom.

ZATO, ZEMUN SE VOLI ILI NE POZNAJE.

NA SAJMU TURIZMA 2010. PREDSTAVLJEN TURISTIČKI POTENCIJAL ZEMUNA

Opština Zemun, po prvi put, na ovogodišnjem Sajmu turizma, predstavila je svoju turističku ponudu. Na štandovima Opštine i Sekretarijata za privredu Grada Beograda moglo se čuti i videti šta Zemun ima, šta nudi i u kom pravcu se razvija .

Zemunski štand bio je jedan od najposećenijih, a pored zainteresovanih domaćih posetilaca, za bogatu turističku ponudu koju Zemun ima, zanimali su se i predtavnici Bugarske, Rumunije, Makedonije….

”Pozivam vas da uživate u Zemunu, da prošetate prelepim kejom, uverite se u gostoprimstvo, uz obećanje da će Lido biti konkurencija Adi”, rekao je Branislav Prostran, predsednik Opštine Zemun pozdravljajući goste Sajma.

 
 

pdficon_small     HOTELI I RESTORANI ZEMUNA.pdf   61.48 KB