NOVOGODIŠNJA ČESTITKA MAJCI

01. januar 2020.

 

 

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić je 1. januara uručio novčanu čestitku Opštine u vrednosti od po 100 hiljada dinara mamama devojčice i dečaka Dragani Milić i Danici Tasen, prvorođenim bebama u 2020. godini.

 

Predsednik Matić je tom prilikom istako da Gradska opština Zemun na ovaj način želi da podstakne rađanje, pomogne na putu roditeljstva i da aktivno učestvuje u socijalnoj politici koju sprovodi Vlada Republike Srbije.

 

”Opština na ovaj način želi da pomogne mladim bračnim parovima u tim prvim koracima. Zahvaljujem se zemunskim privrednicima koji su deo lokalne socijalne politike i koji nam pomažu da nastavimo da podržavamo porodice. U ovoj godini planiramo da obezbedimo bebi pakete za sve mame, za sve porodice i da i na taj način podstaknemo rađanje”, rekao je predsednik Matić i podsetio da Gradska opština Zemun ulaže u razvoj školske i sportske infrastrukture, izgradnju parkova i igrališta, daruje prvake sa rančevima i školskim priborom, nagrađuje najbolje đake, podržava kreativnost i stvaralaštvo mladih i na taj način direktno utiče na negovanje pravih vrednosti jednog društva.

 

Upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo dr Tomislav Stefanović zahvalio se Opštini na kontinuiranoj pomoći i naglasio da je u 2019.  godini rođeno sto više beba nego u prethodnoj i izrazio nadu da će takva biti i godina pred nama, i najavio adaptaciju porodilišta i porođajne sale.

 

Predsednik Matić se zahvalio zdravstvenim radnicima ”KBC Zemun” i poželeo im uspešnu i srećnu Novu godinu.