НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА МАЈЦИ

01. јануар 2020.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић је 1. јануара уручио новчану честитку Општине у вредности од по 100 хиљада динара мамама девојчице и дечака Драгани Милић и Даници Тасен, прворођеним бебама у 2020. години.

 

Председник Матић је том приликом истако да Градска општина Земун на овај начин жели да подстакне рађање, помогне на путу родитељства и да активно учествује у социјалној политици коју спроводи Влада Републике Србије.

 

”Општина на овај начин жели да помогне младим брачним паровима у тим првим корацима. Захваљујем се земунским привредницима који су део локалне социјалне политике и који нам помажу да наставимо да подржавамо породице. У овој години планирамо да обезбедимо беби пакете за све маме, за све породице и да и на тај начин подстакнемо рађање”, рекао је председник Матић и подсетио да Градска општина Земун улаже у развој школске и спортске инфраструктуре, изградњу паркова и игралишта, дарује прваке са ранчевима и школским прибором, награђује најбоље ђаке, подржава креативност и стваралаштво младих и на тај начин директно утиче на неговање правих вредности једног друштва.

 

Управник Болнице за гинекологију и акушерство др Томислав Стефановић захвалио се Општини на континуираној помоћи и нагласио да је у 2019.  години рођено сто више беба него у претходној и изразио наду да ће таква бити и година пред нама, и најавио адаптацију породилишта и порођајне сале.

 

Председник Матић се захвалио здравственим радницима ”КБЦ Земун” и пожелео им успешну и срећну Нову годину.